ページ

2010年9月23日木曜日

**和食物連鎖**握り飯・おにぎりの段



日本人の食生活に関係しているものをちょくちょく
造っているんですが、最近つくった『おにぎり』を
ご紹介w

日本人のご飯との密接な関係・・・・

おなかが空くと
『おにぎりたべたいな~』
と発言してしまう訳で・・・

昔外国人にきかれました。

『日本人はなんで

 寿司やおにぎりにして

 ご飯を食べるのか??』


なんでそのまま食わないの??

小学校のあっしは答えに困りましたが、
一言・・・




『う・・・・うまいから・・・・。』ლ(◉◞⊖◟◉`ლ)



※「え~っ」と思った皆さん小学1年生の発言
 平にご容赦を・・・・

アメリカ人はそれにしても『WHY??』が好きだな~って・・・ლ(♛益♛ლ)




おにぎりは日本人のココロなのさ~っ☆
そんなのに理由ね~YO!!

山下清だって好きだろ、おにぎりw

そんなわけで作品の紹介も無く・・・・ლ(◉◞౪◟◉ )ლ

                  
                   ・・・・・・・終劇


*********************************************
(From Wikipedia, the free encyclopedia)
Onigiri (お握り or 御握り; おにぎり?), also known as omusubi (お結び; おむすび?) or rice ball, is a Japanese food made from white rice formed into triangular or oval shapes and often wrapped in nori (seaweed). Traditionally, an onigiri is filled with pickled ume (umeboshi), salted salmon, katsuobushi, kombu, tarako, or any other salty or sour ingredient as a natural preservative. Because of the popularity of onigiri in Japan, most convenience stores there stock onigiri with various fillings and flavors. There are even specialized shops whose only products are onigiri for take out.

0 件のコメント:

コメントを投稿